fbpx

Het is zoo ontzettend leuk, nuttig en inspirerend om met een team aan de slag te gaan met ondersteunend tekenen!

Of je nu werkt met de doelgroep CMB, TOS, SH en ja ook doof, hoogbegaafd, NT2, hoogsensitief, dat maakt niets uit!

Ondersteunend tekenen gaat over verbinding. En daar gaan de trainingen ook zo over!

Een mooi voorbeeld hiervan (en ik heb er nog veel meer!) is het voorbeeld van de oplossingsgerichte cirkels.

Hoe in dit team vanuit het MDO elk professional zijn/haar deel vertelt over het kind. Aan ouders uitlegt, hoe het gaat met het kind, waar de krachten liggen en de aandachtspunten, aan welke doelen gewerkt is, wat er gehaald is, waar verder aan gewerkt wordt. Wat testresultaten vertellen (als momentopname)

Kortom: in gesprek met elkaar om het kind verder te doen groeien/ ontwikkelen.  Samen.

De oplossingsgerichte cirkels worden vaak gebruikt in dit soort overleggen. Bij jou ook? Hierin maak je duidelijk Wat lukt het kind al? En wat kan het kind nog leren?

Hoe mooi is het als je je taal ook in oudergesprekken gaat ondersteunen met kerntekeningetjes.

Hoe mooi is het om kerntekeningetjes met je team te maken die je ten alle tijden kunt gebruiken, als standaard, bij bijvoorbeeld de uitleg van de oplossingsgerichte cirkels, bij jouw beroep en wat je doet, bij algemene doelen? 

Bij de uitleg van testgegevens? Bij de krachten en de talenten van een kind? Bij afspraken die je maakt met elkaar? Bij specifieke doelen?

Om op die manier ook de betrokkenheid van ouders te vergroten!

Het was een cadeau om ook dit team helemaal aan te zien gaan, en elkaar te inspireren om met ondersteuenend tekenen verder te gaan! 

Het is bijna kerstvakantie! Heerlijk! En tegelijkertijd verheug ik me op de volgende incompanytrainingen in het nieuwe jaar!

Fijne dag!

Groetjes Pien