fbpx

 

Vandaag een hele bijzondere coaching in ondersteunend tekenen.

Ondersteunend tekenen bij EMDR.

Het kindverhaal. Bij kinderen kan het heel belangrijk zijn om terug te gaan naar het de geboorte, naar de bevalling, om inzicht te krijgen, om mogelijke trauma’s klein en groot een plek te geven.

Omdat je de geboorte, als kind, niet (bewust) kent, kunt ophalen, is er het kindverhaal. De ouders schrijven het verhaal, zodat het kind meegenomen wordt, terug naar dat moment.

Bij de EMDR wordt dit verhaal door 1 van de ouders voorgelezen aan het kind, terwijl het kind dicht tegen de andere ouder aanzit.

Omdat dit kind heel visueel is ingesteld, heeft moeder mij gevraagd, het kindverhaal van te voren te ondersteunen met kerntekeningetjes.

Tijdens ons gesprek start ik met de tekeningetjes en al gauw geef ik de pen aan moeder. En lees ik het verhaal voor. De rollen zijn nu omgedraaid. En wat doet moeder het goed. Ze heeft al ervaring met ondersteunend tekenen. Ze kent de kracht en het effect ervan in hun gezin, hoe helpend het is bij hun kind(eren).

Doordat moeder met tekeningetjes het verhaal ondersteunt, gebeurt er iets heel moois. Vanuit haar hart, vanuit de verbinding worden de tekeningetjes heel krachtig. Als ze even niet weet hoe ze het kan tekenen, help ik haar, inspireer ik haar. Ook de woorden of kleine zinnen erbij zijn belangrijk.

Na afloop van deze prachtige coaching, met veel dank voor het vertrouwen, neemt ze de tekeningetjes mee naar huis. Thuis gaat ze met haar partner het verhaal met ondersteunend tekenen nog eens bij langs. Zodat het gestroomlijnd is, als ze met elkaar de EMDR aangaan.

Wat een mooie laatste dag van het oude jaar, om met een prachtig jaar, een schone lei, te starten! Succes en heel veel liefde voor jullie!

Groetjes Pien