fbpx

;Winst!je  

“Kak, kak, kak, kak, kak!!!” 

Een reactie van 1 van de professionals die het ondersteunend tekenen bij TOS aan het leren is. Een heerlijke, eerlijke reactie! Want dan ben je in de cirkel van stretch gestapt: ben je gaan tekenen met een leerling, en dan komt dat interne stemmetje om de hoek kijken!! 

“Dat lijkt voor geen meter!” 

“Je denkt toch niet dat je de leerling hiermee helpt?”

“Stoppen maar! Ga maar gewoon begeleiden, zoals je gewend bent”. 

En dat doe je dan. Logisch. De cirkel van stretch is die van de spannende. Daar worden stappen gezet, weet je dat je er echt door gaat groeien, maar de kans dat het interne stemmetje opspeelt, is absoluut aanwezig, zeker in de beginfase! En dan zit je ineens in de cirkel van stress. 

Ik kan je alleen maar een groot applaus geven! Want je hebt het geprobeerd! Je bent het aangegaan! Je bent je ook bewust geworden, dat de leerling tijdens het ondersteunend tekenen meer gefocust was! Winst!! Alleen jouw interne tekeningetjesbibliotheek is nog in de maak. Dat maakt je onzeker. En dat weet jouw stemmetje! Dus gauw terug naar wat je gewend bent. 😉

Wat heb je nodig om de volgende keer het toch weer te gaan proberen?

Teken in je speakboek opnieuw je uitleg, zoek de plaatjes op die je nodig hebt en maak er je eigen tekening van. 

Verder bleek het whiteboard in ZOOM zonder een tekenpen op je Ipad niet ideaal.

Wat wel? Pak je correctboekje of bambooboekje of gewoon pen en papier erbij. En teken mee terwijl je vertelt.

Naast je hoofd. Probeer het uit. Het zal vloeiender gaan!

En stel je kwetsbaar op. Vertel de ander dat je dit aan het leren bent. De ander zal daar alleen maar begrip voor hebben. Echt waar!

Succes voor allen die het ondersteunend tekenen aan het leren zijn of willen leren! Deze stap is een ontzettende belangrijke om ondersteunend tekenen in jouw systeem te krijgen!

Groetjes Pien