fbpx

Vandaag is het moederdag.
 
Een dag waar ikzelf niet zoveel waarde aan hecht: het is immers elke dag moederdag ;).
 
Maar voor mijn kinderen is het wel een belangrijke dag.
En het ontbijt van vanmorgen, trots gepresenteerd, met liefde gemaakt, doet mijn hart extra stralen.
 
Dankbaar voor mijn gezin, voor mijn kinderen, die ik elke dag om mij heen heb. En ja, in deze onwerkelijke tijd, is dat soms hard werken (voor alle partijen ;)) en gelukkig vaak ook heel heerlijk!
 
Mijn moeder woont tegenwoordig dicht in de buurt. Op 1,5 meter afstand hebben we gister (een vervroegde) moederdaglunch in het zonnetje, in de tuin, met elkaar “gevierd”. Dankbaar dat dit kan en kon. Samenzijn op afstand
 
Maar deze dag zullen ook veel kinderen hun moeder juist zo missen. Omdat ze bijvoorbeeld ver weg wonen. Gelukkig is voor de meesten online toch een moederdagmoment mogelijk. Connecten. Op afstand. Maar wel connecten.
 
Op deze dag gaat mijn hart ook extra uit naar de kinderen die hun moeder (moeten) missen. Omdat familiebanden zijn doorgeknipt, door andere omstandigheden of omdat zijn of haar moeder is overleden.
 
En andersom zijn er ook moeders die hun kinderen (moeten) missen. Omdat familiebanden zijn doorgeknipt, door andere omstandigheden of omdat zij hun kind hebben verloren, of heel graag moeder willen “worden” en dit (nog) niet lukt.
 
In deze onwerkelijke tijd, de Coronatijd, sta ik nog meer stil bij ALLE moeders en kinderen.
 
Ik geloof heel erg dat jouw kind of moeder na overlijden, nog in jouw buurt is. Vertrouw op de signalen. Jij weet het wel.
 
Dus vandaag brand ik een kaarsje voor alle moeders en alle kinderen, voor extra licht, extra kracht en liefde!
En wil ik je uitnodigen om van jouw gedachten of die van jouw kind een tekeningetje te maken. Wat voel je? Spreek het uit en teken de kern mee. Je kunt geen fouten maken! Mooie gedachten, moeilijke gedachten. Teken je gedachten letterlijk uit je hoofd! Succes!
 
Maak er een mooie dag van,
Liefs Pien
 
(PS Vaders, voor jullie geldt hetzelfde, en ook op vaderdag zal ik dit bericht plaatsen)