fbpx

Ondersteunend tekenen bij (online) oudergesprekken 

Vanuit Groningen videobellen met de andere kant;) van het land.  Online coaching werkt zo fijn! Ieder lekker vanuit zijn/ haar eigen huis. En ondertussen samen mooie stappen maken!

Hoe laat je de ander kennismaken met ondersteunend tekenen? Hoe breek je het ijs ;)? Door te durven doen!

“Mijn naam is Pien” en ik teken mijzelf.  “En samen met manlief ” Ik teken manlief. “en onze 2 dochters” Ik teken onze 2 dochters. “En onze kat” En teken de kat. “wonen wij in Groningen.”

Het leuke was dat er deze keer ook een 3-jarige meekeek. Even kennismaken! De betrokkenheid is er direct! Door vervolgens te vragen naar zijn gezin én mee te tekenen, krijg ik dikke duimen, als een soort bevestiging, omdat het goed is!

En dat, precies dat! Het is gewoon goed. Het maakt niet uit dat de poppetjes niet kloppen. Want je neemt elkaar mee in het verhaal. We hebben het over hetzelfde.  Door de taal te koppelen aan tekeningetjes is het ijs ook onmiddellijk gebroken. De drempel lekker laag! Vanuit die veiligheid was er vandaag weer een prachtige online coaching!

Met wederom de bevestiging:

Geef kinderen (met TOS) houvast door ondersteunend tekenen. Op leuke, neutrale en pittige momenten! Houvast in een talig leven, waar het tempo vaak best hoog ligt. Ondersteunend tekenen vertraagt, en daardoor zet het kind (en ook de jongere) juist stappen!! Stap in je kracht! Maak gebruik van de sterke kant!

Succes met deze (inspiratie)tip en vooral veel plezier met durven doen!  En heel tof als je laat weten wat jouw ervaring is met ondersteunend tekenen bij TOS.

Groetjes Pien