fbpx

Durf te dromen: volg je hart!

Wereldmissie: “Elk kind en jongere (met TOS) heeft een ouder of professonial die ondersteunend tekenen leert” 

In mei 2018 startte ik met MPOP (Maakt Prachtige Online Programma’s) van Simone Levie. Een enorme stap. Spannend. Al langere tijd volgde ik haar en wist ik dat mijn vuur in mijn buik ging branden, als ik een webinar volgde. Het was tijd voor een volgende stap!

Geld geleend (van mijn bestie: en geld lenen doe ik eigenlijk niet). En daar is het balletje gaan rollen. Ik had geen verstand van online programma’s, kende mijn missie nog niet, wist eigenlijk niet eens in welke richting ik mocht denken. Maar wist wel: hier gaat iets moois uit komen.

En dat is gebeurd! Alles is in een stroomversnelling gekomen. Wat een persoonlijke ontwikkeling! En daar kwam ik erachter dat mijn missie heel dichtbij mijn hart ligt. Bij iets dat ik al jaren doe: Het ondersteunend tekenen. Kerntekeningetjes maken bij gesproken taal. Als jong kind deed ik dit al (vanuit mijzelf), in mijn werk én ook thuis met onze kinderen. En het vuur ging nog meer aan!

In december 2018 ben ik na 18 jaar in loondienst bij Kentalis (als logopedist en als AB-er) voor mijzelf begonnen.

Als trainer in ondersteunend tekenen bij kinderen. Met als specialisme TekenenbijTOS.

Dankbaar voor het vertrouwen van mijn lief. Voor de helpers om mij heen.

Want ondertussen kreeg ik ook een hoop angsten van anderen op mijn pad. “Zou je dat nou wel doen?”, “en wat als je het niet redt?”, “oeh, je kunt toch wel terug in loondienst, als het niet werkt?” Logische angsten! Logische reacties! En tegelijkertijd: niet van mij!

Uiteraard heb ik die angsten ook (gehad). Want wat een stap, wat komt er op je pad? Hoe gaan we het financieel redden? En wat als…?

Het afgelopen jaar is mijn mindset ongelooflijk gegroeid. Mijn vertrouwen in mijzelf. Mede door mijn geloof in de wet van de aantrekking, het universum, de positieve energieen om je heen, het vertrouwen en de prachtige gesprekken met mijn dierbaren, met oa mijn spiriwiribusiness buddy Frouke van Overveld (mede Mpop-er).

Het zetten van intenties, dit visualiseren, alsof het al zo is, hardop uitspreken, mediteren, wandelen, geloven.

Mijn missie is uiteindelijk scherp geworden met de heerlijke hulp van coach Janneke de Klèr. En ook mijn VA Wendy van den Bersselaar, en nu Esther Bennett: door deze experts en ook door de mooie gesprekken stroomt de technische kant achter de schermen van de website en de online programma’s / trainingen!

En daar kwam meteen mijn eerste cadeau, mijn eerste salaris in december 2018! De GGD Groningen logopedie wilde heel graag een training! Alleen in september 2019.

Mijn voorwaarde/zakelijke afspraak met elke klant is (en dat heb ik echt moeten leren) dat er bij opdracht betaald wordt. En zo geschiedde! Dankbaar voor het vertrouwen! En dankbaar voor wat ik allemaal kan delen en geven op een training.

Ondertussen was mijn online programma ook gestart. Voor ouders 1, en 1 voor professionals. “ondersteunend tekenen bij kinderen met TOS”.

En terugkijkend: wat zijn daar grootse stappen in gemaakt! Zoveel kunnen geven en zoveel geleerd!

Na een half jaar heb ik het online programma geupdate. En ook de gratis cadeau’s op mijn website. Want ontwikkeling, vernieuwing is ontzettend belangrijk.

Dankbaar voor al die professionals (van logopedisten, ambulant begeleiders, onderwijsasssistenten, pedagogisch medewerkers, gezinsbegeleiders tot aan leerkrachten en meer!) in Nederland, en ook steeds meer vanuit België die meededen en die gaan meedoen!!

De 6e ronde van het online programma voor professionals start 13 januari 2020 en is weer helemaal geupgrade. Ik ben er heel trots op! En het is inmiddels veel meer dan alleen een online programma, mede door de persoonlijke online coaching !

Terugkijkend ben ik ook Kentalis superdankbaar. Door het hele land komen aanvragen voor trainingen. En ook Auris, Pento en Viertaal hebben interesse of hebben al trainingen gevolgd. Dank je wel!!

Logopediepraktijken door het land volgen incompanytrainingen,  kwaliteitskringen volgen de training, en ook de kennismakingsworkshop is geliefd op studiedagen en bij kwaliteitskringen, de TekenenbijTOStrainingen in Barneveld zijn een groot succes, maar ook organisaties als Talant, Cosis en de Zuidwester volgden of krijgen nog een training!

De opleiding logopedie in Groningen gaat een scriptieonderzoek starten mbt ondersteunend tekenen.

En er lopen mooie nieuwe uitdagingen/ gesprekken met o.a. Simea, een ziekenhuis int land, maar ook met verschillende V.O. scholen mbt TOSjongeren!

Ondersteunend tekenen bij kinderen (en jongeren) wordt zichtbaar!!! Mede dankzij de social media, mijn ambassadeurs, de mond-op-mondreclame!

Omdat iedereen ondersteunend tekenen kan leren, en daar ook mijn missie ligt. Mijn wereldmissie! Zodat elk kind en jongere (met TOS) gezien en gehoord wordt.

Ik ben ervan overtuigd: ondersteunend tekenen bij kinderen en jongeren werkt voor iedereen!!! Echt waar! En ook direct!

Of je elkaars taal niet, een beetje of helemaal spreekt. Het brein vraagt, verlangt naar de combinatie van (gesproken) taal met kerntekeningetjes!

Tot zover! Later meer!

Mooie dag gewenst!!! En wil je meer weten, mail me gerust.

Lieve groet, Pien van der Most