fbpx

“Laat gehoorverlies je niet beperken!”
Vandaag is het de “internationale dag van het gehoor!”

Een belangrijke dag, om extra aandacht te geven aan slechthorendheid, doof zijn, aan tips en adviezen in het contact met de ander!

Mijn eigen gehoor gaat achteruit. Zelfs zo achteruit dat ik, zeker in een lawaaiige omgeving, een ander echt niet kan verstaan.

Vandaag nog bij de kapper, verstond ik geen woord van er gezegd werd, tijdens het föhnen. Door te benoemen dat ik slecht hoor, wordt daar meteen rekening mee gehouden. Fijn!

Ik kom ook liever, al langer niet, op feestjes, omdat er regelmatig miscommunicatie ontstaat. Ik versta iets anders, en ga daar op door. Met als gevolg onzekerheid

“Laat gehoorverlies je niet beperken”
Die komt even binnen.

En toeval? Gister heb ik dan eindelijk weer een afspraak gemaakt bij de audicien. Want grote kans dat er een hoorapparaat aan komt.

Vind ik dat erg? Nee. Ik vind het vooral erg dat ik mijn kind op de fiets niet goed kan verstaan. Of als ik mijn bril niet op heb, ik het mondbeeld mis. Of dat ik iets onhandigs zeg omdat ik het niet goed heb verstaan. Dus als er een hoorapparaat komt, dan is dat goed.

Hierbij een filmpje (4min26) waarbij ik jou mee op reis neem je meer bewust te zijn middels tips: om communicatie met slechthorende en of dove personen makkelijker te maken.