fbpx

Mijn naam is Lia Snel en ik woon in Almere.

Nadat ik de PABO heb gedaan ben ik in 1995 begonnen voor de klas in het regulier basisonderwijs.

Na een klein uitstapje (in een boekwinkel op de kinderboekenafdeling) ben ik teruggekeerd in het onderwijs en kwam ik voor het eerst in aanraking met leerlingen met TOS (groep 3, 4 en 5). De reguliere school waar ik ging werken had een TOS voorziening. Met name door mijn werk met deze groep leerlingen vond ik mijn plezier in het onderwijs terug!

Na deze tijdelijke aanstelling heb ik een jaar lang leerlingen met TOS individueel en in kleine groepjes, vaak ook samen met NT2 leerlingen,  mogen begeleiden. Deze begeleiding richtte zich vooral op woordenschatuitbreiding en taalontwikkeling, leren lezen en spellen en individuele ondersteuning in de groep (co-teaching) van de leerlingen met TOS in de reguliere groepen.

Toen er een vacature kwam voor een kleutergroep voor leerlingen met TOS binnen dezelfde school heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Tijdens de schoolsluiting vanwege Corona, kwam ik online voor het eerst in contact met Pien en het Ondersteunend Tekenen. Eenmaal terug in het klaslokaal ben ik het, eerst nog wat onwennig, maar daarna steeds frequenter en enthousiaster gaan gebruiken. Het effect dat deze prachtige tool heeft op de communicatie met de leerlingen zorgde bij mij regelmatig voor kippenvelmomenten!

Op dit moment ben ik 3 dagen per week werkzaam in het PO op een school voor ‘nieuwkomers’ en ook hier maak ik veel gebruik van het Ondersteunend Tekenen. Het helpt de leerlingen de Nederlandse taal beter te kunnen volgen, hun verhaal te doen, hun werk te plannen én het zorgt ervoor dat het kind zich gezien, gehoord en begrepen voelt. En daar doe ik het voor!

Omdat ik dát gevoel en mijn enthousiasme graag wil delen heb ik besloten mij bij Pien aan te melden en samen met een drietal heel bevlogen en geweldige trainers heb ik de training gevolgd op Schiermonnikoog.

Wil jij ook kennismaken met Ondersteunend Tekenen en heb je interesse in de basisworkshop Ondersteunend Tekenen bij TOSinc.? Neem dan contact op via het onderstaande emailadres.

Ik hoor graag of je mee wilt helpen het Ondersteunend Tekenen op de (wereld)kaart te zetten!

Lia Snel

E-mailadres: snellia@hotmail.com