fbpx

Hoi! Welkom!

Mijn naam is Pien,  moeder van 2 dochters en woon samen met kids en manlief (en kat) in Groningen.

In 2000 afgestudeerd als logopedist.

Eerst heb ik met diverse doelgroepen gewerkt (binnen de logopedische praktijk, de gehandicaptenzorg en het verpleeghuis). Wat een ervaringen!

Toen kwam de kans om binnen het cluster2 onderwijs (Kentalis) te werken. Daar ontstond mijn liefde voor kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis. (TOS) En die is nooit meer weggegaan 🙂

Na bijna 14 jaar daar werd het tijd voor de volgende stap:  Ambulant Begeleider cluster 2, om in het Passend onderwijs  kinderen met taalontwikkelingsstoornissen en slechthorende kinderen, de leerkrachten en ouders te begeleiden. En daarbij TOS nog meer op de kaart te zetten!

Wat heb ik in beide banen veel geleerd! #dankbaar!

Tijdens een vergadering bij de AB was de vraag: Wat is jouw totem in jouw werk? Waar herken je jou aan? Wat is jouw handtekening?” Ik wist het meteen: Ondersteunend tekenen natuurlijk!

En zo werd onbewust de eerste stap naar zelfstandig ondernemer gezet.

Want in elke behandeling, begeleiding, in de klas, buiten de klas, in de 1:1, in groepjes, in gesprekken met ouders, overleggen met profs, en ook thuis doe ik het en leer ik het de ander:

Ondersteunend tekenen (gesproken taal + tekeningetjes) helpt elkaar gehoord en gezien te worden: elkaar makkelijker te begrijpen. 

De volgende stap was duidelijk. En in december 2018 ben ik gestart als ZZP-er om mijn hart te volgen. De grootse en meest superspannende keus die wij als gezin hebben gemaakt met geen dag spijt!

Mijn (wereld)missie is om uiteindelijk:

“Elk kind en elke jongere wordt dankzij ondersteunend tekenen gehoord, gezien en begrepen” 

Met in het bijzonder: kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (specialiteit)

In de vorm van online teamtrainingen, workshops op maat, coaching draag ik mijn steentje bij aan deze wereld:

Ik leer jou het ondersteunend tekenen in te zetten in jouw begeleiding/ in de klas en ook thuis in taal, bij emoties en in communicatie.

Want taal is overal! Laten we meer gebruik gaan maken van de samenwerking tussen taal en tekeningetjes die ontstaan, zodat iedereen makkelijker kan deelnemen aan deze talige snelle maatschappij. 

Interesse? Stuur gerust een mailtje naar ondersteunendtekenen@pienvandermost.nl 

Fijne dag!

Piend

De tekenenbijTOS(enzonder)specialist

ALGEMENE VOORWAARDEN ondersteunend tekenen