fbpx

Hallo! Mijn naam is Saryke Sparla en ik woon in Goirle, Noord-Brabant.

 

Al ruime tijd werk ik met kinderen en jongeren. De eerste periode van mijn loopbaan als pedagogisch begeleider bij kinderen/jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Sinds 5 jaar werk ik als pedagogisch behandelaar, op een naschoolse behandelgroep voor leerlingen met een (vermoeden van) TOS.

Het afgelopen jaar is daar ook de begeleiding van ouders bijgekomen als systeemgericht behandelaar, ook in gezinnen waarin bij het kind een (vermoeden van) TOS is.

 

Ik voelde meteen toen ik startte met werken bij deze doelgroep hoe belangrijk het is om een plek te creëren waarin de tijd en ruimte is om de ander te zien, te horen en te begrijpen. De wereld is zo snel en talig. En als je dat nou net zo lastig vindt, is het fijn om ergens even op adem te kunnen komen.

Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het Ondersteunend Tekenen. Dat is gaaf!

Ik ben er meteen enthousiast mee aan de slag gegaan en zag, en zie nog elke dag het effect dat het heeft op de leerlingen én ouders. De taal ondersteunen met tekeningetjes. Niet perse mooi, maar heel helpend!

 

Daar wilde ik meer mee gaan doen. Het is een van mijn kernwaarden dat iedereen gezien en gehoord wordt, en het ondersteunend tekenen sluit daar naadloos op aan. En vanuit die wens zat ik in maart 2023 op het mooie Schiermonnikoog, de opleiding tot trainer Ondersteunend Tekenen (bij TOS).

Wat ben ik trots dat ik mijzelf nu één van de trainers mag noemen.

 

Ik ben dankbaar dat Ondersteunend Tekenen op mijn pad is gekomen en ik dit nu verder de wereld in mag helpen. Ik ben overtuigd dat het voor heel veel mensen werkt en dat iedereen het kan!

 

Dus hopelijk zie ik je snel? Zodat ik jou de basis aan mag leren van het Ondersteunend Tekenen!

Groetjes,

Saryke Sparla

 

tekenhetmaar@outlook.com

https://www.instagram.com/teken_het_maar/

https://www.linkedin.com/in/saryke-sparla-59b281104