fbpx

Hallo ik ben Patrick van Duijn en woon in Arnhem.

 Sinds 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben gestart in het reguliere onderwijs en na 9 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs cluster2. Daar heb ik 6 jaar voor de klas gestaan en gewerkt met leerlingen met een TOS. In 2015 ben ik gaan werken als ambulant begeleider bij Kentalis. Daar werk ik nog steeds met veel plezier. Presentaties en cursussen geven, leerkrachten coachen en leerlingen begeleiden. Het is een zeer afwisselende baan.

 In maart 2023 heb ik een mooie nieuwe stap gezet door de opleiding voor trainer ondersteunend tekenen bij Pien te volgen. Toen de mogelijkheid om daaraan deel te nemen voorbij kwam stond ik direct aan. Mijn intuïtie vertelde mij dat ik dit moest doen. Ik ben het avontuur aangegaan en samen met drie andere fantastische ‘trainers to be’ hebben we ons verder mogen ontwikkelen op het betoverende Schiermonnikoog.

 Wat ik zo waardevol vind aan ondersteunend tekenen is dat het de leerlingen waarmee ik werk in hun kracht zet. Door terwijl je praat de kern direct te ondersteunen met simpele tekeningen gaat er een wereld open. Leerlingen voelen zich gezien, gehoord en begrepen. Het vergroot hun zelfvertrouwen en dat is zo geweldig om te zien. De noodzaak om ondersteunend tekenen verder de wereld in te brengen groeit bij mij nog steeds. Deze tool is niet alleen zeer geschikt voor leerlingen met een TOS, maar ook voor alle andere kinderen en volwassenen. Wat zou het mooi zijn als we de talige wereld waarin we leven kunnen verrijken door erbij te tekenen.

Ik ben heel blij en trots dat ik de basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS) van Pien mag geven en kan aanbieden. Ik hoop je te ontmoeten tijdens de workshop.

 Voor meer informatie verwijs ik je graag naar:

 patrickvanduijn@hetnet.nl

https://www.linkedin.com/in/patrick-van-duijn-aa02ab221