fbpx

Mijn naam is Irma Hindriks en ik woon in Oldenzaal. (Twente, Overijssel)

Ik heb als leerkracht jonge kind en daarna als jonge kind specialist vele jaren voor de klas gestaan, voornamelijk in groep 1 en 2.

Sinds 2021 werk ik als Co-teacher NT2 voor de Deeltijdschakelklassen in Enschede. Als co-teacher kom ik op verschillende scholen om de leerkracht te ondersteunen in de begeleiding van leerlingen met een verminderde taalontwikkeling in de Nederlandse taal. 

Toen ik enkele jaren geleden twee leerlingen in mijn groep had met (het vermoeden van ) TOS, ben ik me in TOS gaan verdiepen. Zo leerde ik in 2020 ook het ondersteunend tekenen kennen. Na het volgen van de kennismakingsworkshop was ik meteen enthousiast! Ik heb het gelijk in de praktijk ingezet.

En het werkte… niet alleen voor de leerlingen met TOS, maar de hele klas profiteerde ervan. Leerlingen met een taalachterstand, maar ook kinderen die heel druk waren en last hadden van een ‘vol ‘hoofd. De tekeningen gaven de kinderen zoveel houvast. Ik heb het ondersteunend tekenen ingezet bij het dagritme, bij liedjes, versjes, regels, maar ook in oudergesprekken.

Nu geef ik tijdelijk les aan Oekraïense kinderen in groep 7/8. En ook hier zet ik het ondersteunend tekenen volop in! We spreken elkaars taal niet, maar door het ondersteunend tekenen kunnen we toch begrijpen. Dat is elke dag een mooie ervaring!

Vooral de inclusie van het ondersteunend tekenen spreekt me aan. Het werkt bij TOS maar ook los van TOS. Ik heb zelf ervaren dat het werkt en ontdek nog steeds meer mogelijkheden om het in te zetten.

Na de kennismakingsworkshop heb ik nog vele trainingen bij Pien gevolgd met als kers op de taart de opleiding tot trainer ondersteunend tekenen (bij TOS) in Maart 2022. En nu mag ik zelf (als een van de eerste 3 trainers in Nederland) de basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS) geven! Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met Pien, Linda en Jiska steeds meer  professionals enthousiast te maken voor het ondersteunend tekenen.

Ik hoop je online of in mijn workshop te ontmoeten. Je bent van harte welkom!

 

Irma Hindriks

https://irmahindriks.nl/  

www.linkedin.com/in/irmahindriks