fbpx

Hey! Mijn naam is Inge Hamelink-Oosdijk. Samen met mijn man, zoon en dochter woon ik in Halsteren, een dorpje in Noord-Brabant.

In mijn werk als leerlingbegeleider maak ik dagelijks gebruik van de tool: ondersteunend tekenen. Deze manier van visualiseren (zichtbaar maken) gebruik ik intensief sinds de laatste jaren. Eerder maakte ik als leerkracht in het cluster 2-onderwijs ook dagelijks gebruik van totale communicatie (het bewust inzetten van diverse communicatiemiddelen), maar dacht hierbij voornamelijk aan: gebaren, stappenplannen, picto’s, foto’s en filmpjes.

Pas op het moment dat ik individueel met leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) ging werken, voelde ik dat er meer mogelijk moest zijn om deze leerlingen de taal beter te kunnen laten begrijpen. Want wat is het lesaanbod op school talig! Ik ging opzoek en kwam terecht bij Pien van der Most. Zij ontwikkelde de tool: Ondersteunend tekenen (bij TOS). ‘Dit is het! Hier wil ik mij voor inzetten! De wereld voor (TOS-) leerlingen een stukje begrijpelijker maken door de gesproken taal direct te ondersteunen met tekeningen.’

Inmiddels ben ik trainer geworden bij Ondersteunend tekenen (bij TOS) en kan ik jou, door ervaring en de opleiding tot trainer, deze waardevolle tool aanleren middels de Basisworkshop ondersteunend tekenen (bij TOS). En het mooie is dat we de workshop samen op jouw werklocatie vorm kunnen gaan geven of je kiest voor de online variant!

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar:

www.visualiseeringe.nl

info@visualiseeringe.nl

 https://instagram.com/visualiseeringe?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Linkedin Inge 

Groetjes,

Inge Hamelink-Oosdijk